Succesvolle Europese week voor Noord-Nederland

16 oktober 2019

Succesvolle Europese week voor Noord-Nederland

In een regenachtig Brussel vond afgelopen week de European Week of Regions and Cities plaats. Meer dan 9000 mensen uit heel Europa kwamen naar Brussel om kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen, en te leren van hun collega’s.

Noord-Nederland was dit jaar uitzonderlijk goed vertegenwoordigd met veel verschillende activiteiten, allemaal samengevat in het cluster A Greener Europe. De thema’s die wij onder de aandacht brachten waren circulaire economie, groene chemie, biodiverse landbouw en waterstof. Die thema’s werden uitgewerkt in verschillende kennissessies, op de expo, de proeverij en bij onze goedbezochte netwerkborrel.

EWRC 1

Op de Expo konden bezoekers spelenderwijs kennismaken met onze thema’s. Er was een serious game ontwikkeld waarbij de bezoeker voor een aantal keuzes werd gesteld. Na afloop konden ze een fimpje over dit thema bekijken. We hadden een mooie prominente plek op de Expo, veel vrijwilligers die de stand bemanden, en daardoor veel en enthousiaste aanloop!

EWRC 2

Op het Netwerkevenement was het dringen geblazen: de tickets waren uitverkocht en er was zelfs een wachtlijst. Bezoekers werden verrast met heerlijke Noordelijke hapjes, prijswinnende limoncello, en oorstrelende muziek. Het was druk en gezellig en er werden veel goede contacten opgedaan.

EWRC 3

Op de kennissessies was er ruimte om dieper op de verschillende thema’s in te gaan, en informatie uit te wisselen met professionals uit alle windstreken. Zo waren er sessies over het belang van regio’s voor het versnellen van de circulaire economie, het belang van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van transport, en regionale oplossingen voor een groener en klimaat-neutraal Europa. De sessies waren ook allemaal volgeboekt, en werden door bezoekers als heel waardevol gezien.

EWRC 4

Daarnaast deed Noord-Nederland ook mee in enkele grotere evenementen zoals de conferentie van de Europese Commissie genaamd ‘Hydrogen for Climate Action’. Ongeveer 600 participanten namen deel aan het event en spraken over hoe de EU-waterstofindustrie een begin kan maken in het behalen van de EU-klimaatdoelstellingen. Tijdens de conferentie benadrukten de deelnemers de centrale rol die waterstof kan spelen in de overgang van een vervuilende naar een klimaatneutrale economie. Ook het S3 European Hydrogen Valleys Partnerschap, waar Noord- Nederland deel van uitmaakt, presenteerde haar werk en doelstellingen tijdens het high-level event. Er werd afgesloten met een levendig debat. 

EWRC 5

Al met al kijken we terug op een erg succesvolle week, waarbij Noord-Nederland duidelijk aanwezig was, en zich als professionele gesprekspartner en gastvrije regio heeft getoond. Als u er bij was: bedankt voor uw aanwezigheid. Als u er niet bij was, dan hopen wij u volgend jaar te zien!  

Terugkijken op het Netwerkevent en alle foto's zien? Dat kan hier. 

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie