SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

Nieuwspoort Waddendiner: Haagse focus op de Wadden

Nieuwspoort Waddendiner: Haagse focus op de Wadden

Op 25 juni kwamen in Nieuwspoort 140 mensen bijeen voor het eerste jaarlijkse Nieuwspoort Waddendiner. De genodigden: allemaal mensen die op verschillende manieren betrokken zijn bij de  Wadden. Tweede Kamerleden, noordelijke bestuurders, medewerkers van provincies, gemeentes, kennisinstellingen, natuurorganisaties en bedrijven in het Waddengebied.

Het doel van de avond was samen te praten over de Wadden, en te vieren dat de Wadden dit jaar 10 jaar werelderfgoed zijn. Het diner kwam op een goed moment, de Wadden zijn nu volop in het nieuws. De dag na het Waddendiner was er in de Tweede Kamer een debat over de Wadden. Daar is o.a. het voorstel besproken over de oprichting van een Waddenautoriteit.

Het is duidelijk dat de betrokkenheid bij het gebied groot is. Dat bleek ook uit de woorden van de gastheer, Commissaris der Koning Arno Brok. Hij vertelde vol trots over zijn band met Fryslân en met de Wadden. Ook Frits Wester vertelde over zijn liefde voor het gebied. Muziek werd verzorgd door Gerrit Breteler en het diner door Restaurant Zuiver uit Vlieland, die speciaal daarvoor streekproducten van de Wadden meegenomen had naar Den Haag.

Het Waddendiner beleefde een geslaagde eerste editie, die zeker volgend jaar herhaald wordt! Public Affairs SNN heeft op verzoek van de provincie Fryslân geadviseerd en meegewerkt aan de opzet en de genodigden van dit diner.

Waddendiner nr 8

Waddendiner 18

Waddendiner 33