Nederland: kies voor verbinding en creëer brede welvaart!

27 mei 2020

Nederland: kies voor verbinding en creëer brede welvaart!

Nederland is een land dat tegen een stootje kan. Ook in deze lastige Corona-tijd. We zijn een land dat optimaal gebruik maakt van kennis, innovatie en ruimte. Een land dat laat zien waar het goed en anders in is. Pionieren. Handelen. Doen.

Wij, nuchtere Noorderlingen, staan vooral bekend om dat ‘doen’. Zo is het Noorden bijvoorbeeld hard op weg om de eerste circulaire regio van Europa te worden. We zijn een energieregio bij uitstek, maar maken ook de oversteek naar een duurzame waterstofeconomie. We werken aan natuurinclusieve landbouw en duurzame plastics.

De regio heeft veel te bieden en wil graag voldoende kansen krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Welke oplossing biedt het Noorden voor heel Nederland? Lees het in onze Verkiezingsinzet. Dit is de gezamenlijke ambitie van de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en de gemeentes Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden.

Onze gedeelde ambitie lees je hier.

Verder vinden we dat er voldoende aandacht moet zijn voor noordelijke kandidaten op de kieslijst, én in het kabinet. Een diverse kieslijst met kandidaten die heel Nederland representeren is van groot belang voor een goed werkende democratie. We gaan voor minstens vijftien Noordelijke Kamerleden en minstens drie Noordelijke kabinetsleden bij de verkiezing van voorjaar 2021.  

Het Noorden biedt volop kansen, laten we die benutten! Als onze regio groeit, profiteert heel Nederland.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie