Kennismaking Scholingsalliantie Noord: samenwerken om beroepsbevolking op te leiden

18 oktober 2019

Kennismaking Scholingsalliantie Noord: samenwerken om beroepsbevolking op te leiden

Op 15 oktober kwamen in Nieuwspoort ruim 70 enthousiaste mensen bijeen voor een kennismaking met de Scholingsalliantie Noord. Het gezelschap bestond uit een mix van betrokken mensen die Leven Lang Ontwikkelen (LLO) stimuleren. Tweede Kamerleden, noordelijke bestuurders, bedrijven, vakbonden, onderwijsinstellingen, medewerkers van ministeries, provincies en gemeenten maakten deel uit van het gezelschap.

Ontwikkelen stopt niet na je dertigste

Een expertpanel bestond uit Tweede Kamerlid Anne Kuik, UWV directeur WERKbedrijf Tof Thissen, directeur Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking Erik Yperlaan en Wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen gingen in gesprek. Tijdens het panelgesprek werd duidelijk dat voor een wendbare arbeidsmarkt samenwerking nodig is. Hierdoor krijgen werknemers en werkzoekenden de kans om zich te laten omscholen, zodat er lenig met de telkens veranderende arbeidsmarkt wordt omgegaan. Ook voor werknemers die een gezin en vaste lasten hebben, moet het mogelijk zijn om te scholen naar een andere sector. Er werd vooral gekeken naar de kansen en de kracht van het Noorden. Tweede Kamerlid Anne Kuik gaf aan dat er ook en juist gefocust moet worden op lager opgeleide werknemers, en niet alleen op scholieren.

Scholingsalliantie 1

Het Noorden als proeftuin voor een Leven Lang ontwikkelen

De partijen die aangesloten zijn bij de Scholingsalliantie Noord voeren allemaal zelf al veel activiteiten uit op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen. Door samen een alliantie aan te gaan waarin zij bestaande activiteiten en de samenhang tussen verschillende activiteiten versterken, kan er nog meer bereikt worden. De werkgevers vinden het belangrijk om hun verantwoordelijkheid te nemen voor scholing in Noord-Nederland. Daarom komen zij zoveel mogelijk tot één noordelijke werkwijze en samenwerking voor de ondersteuning van het Leven Lang Ontwikkelen.

Scholingsalliantie 2

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van de Scholingsalliantie Noord bestaat uit het verbeteren van de toegankelijkheid van scholing, coaching en opleiding voor werkzoekenden en werkenden, gezamenlijk campagnes voeren, het ontsluiten van verschillende afzonderlijke budgetten en instrumenten voor alle doelgroepen, en kennis en ervaring delen om zo de arbeidsmarkt te versterken. Met als uiteindelijke doel het structureel versterken van de noordelijke economie.

 

Scholingsalliantie 3

Bekijk de video met meer uitleg hier. 

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie