SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

Het Public Affairs team voor Noord-Nederland

01 februari 2022

Het Public Affairs team voor Noord-Nederland

Met ingang van 1 februari versterkt Tom Bouma als Public Affairs-adviseur het team van Sterk Noord Nederland (SNN). 


"Ik ben blij dat Tom Bouma het Public Affairs-team komt versterken. Met zijn werkervaring als adviseur in de Tweede Kamer brengt hij waardevolle kennis en kunde mee. Het team is nu weer compleet en kan doelgericht en efficiënt aan de slag om het Noorden nog sterker te maken", aldus René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen en tevens voorzitter van het SNN. 


Met de komst van Tom is het Public Affairs-team weer op volle sterkte. Zijn inzet zal gericht zijn op de dossiers onderwijs en arbeidsmarkt, energie, cultuur en regionale economie.


“Ik kijk er als noorderling enorm naar uit om samen met de collega’s in Den Haag, het Noorden en Brussel aan de slag te gaan met de kansen voor Noord-Nederland op deze thema’s", aldus Tom.


De volgende medewerkers werken aan de belangenbehartiging van Noord-Nederland: 

 

Jildau Schuilenburg, manager Public Affairs

Jildau Schuilenburg is sinds januari 2016 werkzaam bij het SNN. In haar rol als manager Public Affairs is ze verantwoordelijk voor de algemene en inhoudelijke coördinatie van Public Affairs SNN in opdracht van de noordelijke samenwerking. Hiervoor heeft Jildau onder andere 8,5 jaar gewerkt bij Detailhandel Nederland en Provincie Zuid-Holland. Jildau behaalde haar bachelordiploma aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en haar masteropleiding bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. 

Jildau Schuilenburg portret

Jildau Schuilenburg - algemene en inhoudelijke coördinatie

E-mailschuilenburg@snn.nl 

Telefoon: 06 24 25 24 61

 

Brechtje Turksma, PA-adviseur Den Haag

Brechtje Turksma is sinds september 2020 als PA-adviseur werkzaam in Den Haag. Hiervoor heeft ze 2 jaar gewerkt als politiek assistent voor een noordelijk Tweede Kamerlid. Brechtje heeft ondernemingsrecht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgt momenteel een master Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit.

brechtje

Dossiers: bereikbaarheid en mobiliteit, landbouw, circulaire economie, krimp. 

E-mailturksma@snn.nl 

Telefoon: 06 52 65 00 73  

 

Tom Bouma, PA-adviseur Den Haag

Tom heeft zes jaar gewerkt in Den Haag bij verschillende ministeries en de afgelopen jaren als beleidsmedewerker voor een Tweede Kamerfractie. Daarvoor heeft hij aan de Hotelschool in Leeuwarden, Financial Management en overheidsfinanciën (BoFEB) gestudeerd.

tom

Dossiers: onderwijs en arbeidsmarkt, energie, cultuur en regionale economie

e-mailadres: bouma@snn.nl

telefoon: 06 21 31 42 27

 

Mara Bubberman, PA-adviseur Brussel

Mara Bubberman is sinds september 2019 werkzaam als PA-adviseur in Brussel. Hiervoor heeft ze bij de Europese Commissie en de Wereld Bank gewerkt. Ze heeft haar bachelor internationale betrekkingen en organisaties aan Universiteit Groningen gevolgd en vervolgens een masteropleiding in Londen afgerond in European Public Policy.  

mara

Dossiers: energie (o.a. waterstof) en circulaire economie

E-mailbubberman@snn.nl 

Telefoon: +31 6 29 22 14 81 

 

Dirk Frouws, PA-adviseur Brussel

Dirk Frouws is sinds september 2020 werkzaam als PA-adviseur in Brussel. Hiervoor heeft hij 5 jaar gewerkt in het Europees Parlement en bij een Public Affairs-bureau. Dirk behaalde zijn bachelor European Studies aan Universiteit Maastricht en zijn masteropleiding International Relations aan de Universiteit van Florence, Italië.  

dirk

Dossiers: bereikbaarheid en mobiliteit, landbouw en regionale economie

E-mailfrouws@snn.nl 

Telefoon: +31 6 11 85 59 95

 

 Geerte de Jong, senior communicatieadviseur PA

Geerte is sinds april 2019 werkzaam als senior communicatieadviseur PA. Hiervoor heeft ze 8 jaar gewerkt bij Rijksuniversiteit Groningen, Friese Milieufederatie en Staatsbosbeheer. Geerte studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde daar haar masteropleidingen Journalistiek en Architectuur/Stedenbouw. Geerte adviseert het team en de noordelijke samenwerking over communicatie, marketing en branding op public affairs-gebied.

geerte de jong

Geerte de Jong - communicatie & woordvoering

E-mailg.dejong@snn.nl 

Telefoon: 06 21 36 90 66

 

Tess ten Hove, communicatieadviseur PA

Tess werkt sinds augustus 2020 voor het team Public Affairs. Ze haalde haar bachelordiploma Media- en Entertainment Management in Leeuwarden en heeft daarna voornamelijk in de marketing- en mediawereld gewerkt, onder andere als (web)redacteur en online editor. Tess adviseert en ondersteunt het team en de noordelijke samenwerking op het gebied van communicatie, vormgeving, branding en social media. 

Tess ten Hove portret

Tess ten Hove - communicatie en social media

E-mail: tenhove@snn.nl

Telefoon: 06 41 12 15 02