Eerste lijsttrekkersdebat Tweede Kamerverkiezingen op 8 februari

29 januari 2021

Eerste lijsttrekkersdebat Tweede Kamerverkiezingen op 8 februari

Noord-Nederland trapt de landelijke verkiezingscampagne af

In de aanloop naar de landelijke verkiezingen organiseren de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe samen met de drie noordelijke dagbladen het eerste verkiezingsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het “Noordelijk Lijsttrekkersdebat” wordt gehouden op maandag 8 februari van 15.30 tot 17.00 uur en is online te volgen. Deelnemers aan het debat zijn VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en SP. Van PVV moet nog uitsluitsel komen, bij VVD, CDA en D66 is nog onzeker welke personen gaan deelnemen.

In het debat, verzorgd door de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad, wordt gesproken over Covid-19 en de spanningen in de samenleving, de impact op de gezondheidszorg en de regio, mobiliteit, de leefbaarheid op het platteland, de toekomst van de Waddeneilanden, gelijke kansen voor jongeren en duurzame landbouw. Verder komt energiewinning aan de orde: wordt het gas, wind, groene waterstof of toch iets anders? Stuk voor stuk regionale thema’s met een sterk nationaal karakter.

Het Noorden is blij dat de deelnemers ondanks de huidige beperkende omstandigheden toch de mogelijkheid nemen om (volledig coronaveilig) op locatie met elkaar in debat te gaan. Dat geeft aan dat de partijen het Noorden serieus nemen en graag over en met de regio in gesprek gaan.

Het debat wordt gepresenteerd door twee noorderlingen: Welmoed Sijtsma, journalist van Omroep WNL en presentator bij Op1, en journalist Eelco Bosch van Rosenthal, presentator bij Nieuwsuur. De inwoners van Groningen, Fryslân en Drenthe spreken zich via videofragmenten uit over stellingen en stellen vragen aan de acht deelnemers.

Vanwege de beperkende coronamaatregelen is bij het debat geen publiek aanwezig. Ook pers kan niet fysiek aanwezig zijn. Het debat is online rechtstreeks te volgen via de digitale kanalen van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, het Dagblad van het Noorden, De Telegraaf, YouTube en Facebook. PodiumTV zendt het debat live uit op televisie via de noordelijke kabelnetwerken.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie