SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

Noord-Nederland is op zoek naar een senior communicatieadviseur Public Affairs

17 oktober 2022

Noord-Nederland is op zoek naar een senior communicatieadviseur Public Affairs

Ben jij een stevige communicatieadviseur met een politieke antenne?  Wil jij je bijdrage leveren aan een innovatieve lobbyorganisatie? Wil je werken in Noord-Nederland, Den Haag en Brussel?

Stel je dan aan ons voor!  

Vacature

Noord-Nederland is op zoek naar een Senior communicatieadviseur Public Affairs die met strategisch communicatieadvies en woordvoering de belangen van Noord-Nederland in Brussel en Den Haag behartigt en ons Public Affairs team versterkt. 

Noord-Nederland heeft oplossingen en ambities voor internationale vraagstukken. Die ambities ga jij helpen realiseren. Dit doe je door snel en handig in te spelen op relevante ontwikkelingen in de publieke opinie, de Tweede Kamer en de Europese instellingen en hierover Noord-Nederland strategisch te adviseren. 

Wij denken vanuit kracht en werken vanuit de noordelijke opgaven op verschillende dossiers. Samen werken we met zeven overheden en met onze partners aan een steeds sterker en mooier Noord-Nederland. Een sterk Noord-Nederland biedt Nederland en Europa oplossingen voor wereldwijde uitdagingen!  

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige, proactieve communicatieadviseur met kennis van Public Affairs, stakeholdermanagement en affiniteit met regionale branding. Je maakt je nieuwe zaken snel eigen en speelt alert en proactief in op relevante ontwikkelingen in de media. Je hebt ervaring met woordvoering en je medianetwerk is op orde. De (bestuurlijke) afstemming rondom persmomenten gaat je soepel af, de strategische inzet van social mediacampagnes vind je vanzelfsprekend en je bent goed in staat om complexe vraagstukken te verwoorden.

Je coördineert zelfstandig projecten en events waarin je samenwerkt met noordelijke overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven en je hebt vernieuwende ideeën over een verbeterde inzet van communicatie rondom de belangenbehartiging van Noord-Nederland.

Je werkt nauw samen met de Public Affairs adviseurs in Den Haag en Brussel en met de communicatieadviseurs van onze opdrachtgevers. Je bouwt tevens coalities met communicatieadviseurs van relevante stakeholders op landelijk en Europees niveau om zoveel mogelijk impact te organiseren.  Voor de voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland ben je een strategische sparringpartner. 

Wat breng je mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau op basis van relevante opleiding en/of ervaring
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het communicatievak en bij voorkeur in het werkdomein Public Affairs
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Flexibiliteit (werkzaam in Noord-Nederland, Den Haag en Brussel)
 • Generalist met brede belangstelling voor bedrijfsleven, politiek en maatschappij
 • Netwerker en verbinder, je kent of maakt snel kennis met het netwerk in Noord-Nederland, Den Haag en Brussel
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden
 • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Accuraat, zelfstandig en proactief
 • Een landelijk en Europees medianetwerk is een pré
 • Hands-on mentaliteit
 • Drive om elke dag te verbeteren
 • Commitment om ook buiten kantooruren inzet te plegen
 • Je bent een teamspeler en geeft ruimte aan de ontwikkeling van je collega's

Wat bieden we jou?

We bieden je een uitdagende werkplek bij een organisatie met volop kansen om je verder te ontwikkelen. Onze organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden een aanstelling voor een jaar met perspectief op vast. De functie wordt gewaardeerd volgens schaal 11 (min €3.784 - max €5.350) of schaal 12 (min €4.294 - max €6.080), inpassing in de schaal is afhankelijk van de relevante werkervaring en expertise die je meebrengt.

Naast je salaris en individueel keuzebudget van 22,37% biedt het SNN volop ontwikkelmogelijkheden. Zo beschikt iedere medewerker over een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000, - per vijf jaar. SNN draagt in ruime mate bij aan je ABP-pensioenvoorziening.

Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 4 november 2022 naar Monique Quanjel (adviseur M&O a.i.) via sollicitatie@snn.nl. Een (digitale) talententest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdag 15 november 2022 ’s middags De tweede ronde gesprekken vinden plaats dinsdag 22 november ‘s middags .

Informatie over de lobbyinzet van Noord-Nederland vind je op www.sterknoordnederland.nl en www.strongnorthernnetherlands.eu en de socialmedia-accounts. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Jildau Schuilenburg (Manager Public Affairs Noord-Nederland) via 06-24252461.

Goed om te weten:  

 • Medewerkers van het SNN en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn interne kandidaat voor deze functie. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. 
 • Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen.