SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

De Wadden zijn in goede handen!

21 oktober 2021

De Wadden zijn in goede handen!

Velen dragen de Wadden een warm hart toe, vele handen dragen het Waddengebied. De bewoners, de vrijwilligers, de bedrijven, de kennisinstellingen en de overheden. Het is belangrijk elkaar te ontmoeten en de betrokkenheid bij dit prachtige diverse gebied met elkaar te delen.

Op dinsdag 12 oktober was de 2e live editie van het Waddendiner in Nieuwspoort. Tijdens het diner was wederom een verrassende kant van de Wadden te zien én proeven. Restaurant Zuiver van Vlieland heeft tijdens de avond de gasten voorzien van heerlijke gerechten die niet alleen heerlijk smaakten, maar er ook prachtig uitzagen!

Programma

Gedeputeerde van provincie Groningen Henk Staghouwer opende het diner namens de organiserende waddenprovincies Groningen, Fryslan en Drenthe en gaf een warm welkom aan minister van Infrastructuur & Waterstaat, Barbara Visser. Henk Staghouwer onderstreepte dat zijn collega’s Avine Fokkens en Cees Loggen en tevreden zijn met de nieuwe governancestructuur en dat hij zeer enthousiast is over de resultaten tot dusver.

Er was een afwisselend programma. Er is een toelichting gegeven op de projecten Green Shipping en de inzet op klimaatadaptatie in de Eems-Dollard. Beide projecten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Waddenfonds. 

Amusement

Waddenschilder Geurt Busser heeft tijdens de avond zijn grote canvassen tentoongesteld. Geurt schildert vanuit liefde voor het gebied en dit is duidelijk op de prachtige aquarel schilderijen te zien. Zanger Arnold Veeman had de lachers op zijn hand. Zijn Groningse songteksten sloegen goed aan in Den Haag. Hij heeft onder andere de liedjes #Lalala, Mien Grunneger Stad en Mien Lutje Laif gezongen. Met een warm applaus na afloop.

Geslaagde editie

Als afsluiting heeft gedeputeerde van Noord-Holland Cees Loggen, samen met Avine Fokkens en Henk Staghouwer het belang van de Wadden nog eens goed onderstreept en de gasten bedankt voor de aanwezigheid. We kijken terug op een geslaagde editie!

Impressie

Bij deze volgt een kleine fotoselectie voor een impressie van de avond.

Ontvangst

De zaal

Avond

Tijdens de avond

De zaal

Zanger Arnold Veeman

Ontvangst